Vierlingsbeeklaan te Bovenkerk / Amstelveen

Date: 27 april 2013 Category:

Oplevering 2010

Voor deze in 2008 voor de familie Scheffman ontworpen villa werd  in de stedenbouwkundige randvoorwaarden van de uitbreidingswijk van Amstelveen Bovenkerk aangegeven dat gebouwen ontworpen moesten worden in een Amsterdamse School stijl. De kenmerken van deze stijl zijn aldus terug te vinden in haar vorm en detaillering. Voor dit project mochten wij in november 2013 de 1e Amstelveense architectuurprijs voor woningen ontvangen:

de publieksprijs 1e prijs en de vakjury gaf ons de 3e prijs!

het juryrapport:

De jury heeft veel bewondering voor dit project. Hier is met veel ambitie en doorzettingsvermogen een persoonlijke fascinatie nagestreefd en werkelijkheid geworden. Van het totaalbeeld tot in het kleinste detail zijn zorgvuldige keuzes gemaakt die ten dienste staan van het ideaal. waar ‘retro architectuur’ over het algemeen tot slappe compromissen leidt, heeft de betrokkenheid van de opdrachtgever tot een overtuigende woning geleid. De perfecte keuze van de steen, de zorgvuldige detaillering van de kozijnen, de uitvoering van het decoratieve metselwerk en de erfafscheiding zijn slechts een paar voorbeelden hiervan. Het huis is op een doeltreffende manier ingepast in zijn stedenbouwkundige omgeving. Met de aan drie zijden vrije ligging is het huis een aanwinst voor zijn omgeving.

Copyright [2013] Area-Architekten |