Werkwijze

 Werkwijze

Het proces van bouwen is een continu wisselend proces dat door vele invloeden binnen de maatschappij wordt gestuurd. Door onze jarenlange ervaring en het goed bijhouden van de ontwikkelingen kunnen wij de opdrachtgever een op maat geschreven advies geven, hoe klein de opdracht ook is. Daarnaast hebben wij een samenwerkingsverband met diverse experts in de bouwwereld die ons met raad en daad terzijde kunnen staan, zoals:

  •  AV bouwkunde, contactpersoon André de Vries, André is jarenlang tot zijn zelfstandigheid technisch tekenaar geweest bij area architekten. André is nog steeds het vaste aanspreekpunt voor het maken van ons bouwkundig tekenwerk.
  • Bouwkundig service bureau EJM Slot bv, contactpersoon Bert Slot, Bert heeft op de Kuiperij jarenlang onze werkvloer gedeeld en voor ons als kostendeskundige begrotingen gemaakt. Voor het maken van kostenramingen doen wij nog steeds graag een beroep op hem
  • Uythoven Bouwadvies, contactpersoon Anne Uythoven, een expert op gebied van bouwregelgeving. Wij maken al jaren graag gebruik van de expertise van Anne als wij vragen hebben omtrent het bouwbesluit.
  • Van Eijk ACT, contactpersoon Peter van Eijk, voor het geven van constructief advies gaan wij altijd graag te rade bij deze Amsterdamse constructeur
  • studio Inge Ronk, een interieurarchitectenbureau welke ons in moeilijke situaties met raad en daad bijstaat.

Wij stellen ons bij een opdrachtgever zo flexibel mogelijk op: of dat nu een eenmalig advies is, een opdracht per fase of een totaalopdracht, in overleg is elk op maat geschreven advies mogelijk!

De honorering is afhankelijk van het werk en kan uitmonden in een honorarium op urenbasis, een percentage van het uit te voeren werk of een vast honorarium voor een ontwerpfase. Een eerste gesprek waarin de klant zijn bouwvoornemen kenbaar maakt kost de klant niets en wij maken een op maat gesneden vrijblijvende offerte. Hierbij hanteren we de contractvoorwaarden zoals beschreven in het Nieuwe Regelement.Bij ons staat een goede service verlening voorop, de opdrachtgever kan altijd op ons blijven rekenen!

Dienstverlening

De architect wordt beoordeeld op de kwaliteit van de door hem vormgegeven ruimte. Sinds oudsher is hij ook de organisator van het bouwproces. Een verregaande regelgeving en verzakelijking maken van de architect heden ten dage een onmisbare schakel in de bouwketen. Wat kan een architect zoal voor u betekenen? Indien u denkt dat een architect slechts van zijn ivoren toren neder wil dalen voor uitsluitend grote projecten moeten wij toegeven dat dit inderdaad het geval is. Mocht een architect een nederige opdracht willen aannemen als een aan- of dakopbouw dan doet hij dat dan ook uitsluitend omdat hij dan denkt dat er wellicht meer in zit…. Dus alle opdrachten kunnen bij ons rekenen op een warm welkom!

Vanaf het moment dat een opdrachtgever bij een bouwvoornemen vindt dat hij het bewaken van het bouwproces bij een ter zake kundige moet leggen tot het moment van oplevering en afwikkeling van het bouwproject staat de architect de opdrachtgever bij in woord , schrift , tekening en berekening. De door de architect bewerkstelligde verhoogde kwaliteit van een bouwwerk maakt het dat de architect zijn honorarium waar maakt, hoe klein de opdracht ook is. De architect is onafhankelijk en kan daarom ook de aannemer vakkundig bijstaan op het af te leggen traject. area architecten wil op deze website aangeven wat zij zoal aan vakkundigheid in huis heeft. Door onze jarenlange bouwervaring kunnen wij onze opdrachtgever in elke bouwfase met goede raad en daad terzijde staan.

Wij horen graag van u!

Copyright [2013] Area-Architekten |